Esittelemme paikalliset tavarantoimittajamme
Valmistaksesi todella hyvää jäätelöä tarvitset parhaat raaka-ainekset. Siihen ei löydy oikotietä.
Närpiö on erinomainen paikka valmistaa jäätelöä. Löydämme kaikki tärkeimmät raaka-aineet niin jäätelötaikinaan kuin mausteisiin paikallisesti. Koska meijeritoimittajamme ovat niin lähellä, voimme käyttää tavallista pastöroitua maitoa ja kermaa UHT- tai ESL- tuotteiden sijaan. Tämä tarkoittaa, että maito säilyttää luonnollisen makunsa.
Sekä maito että kerma toimitetaan meille tuoreena, joten emme tarvitse lisä- tai stabilointiaineita.
Perinteinen maatilamaito ja kerma antavat jäätelölle luonteenomaisen maun.
Östmanin Tila, Vöyri
Maito on jäätelön perusaines. Ostamme maitomme jäätelön valmistukseen tuoreena, suoraan Östmanin Tilalta Vöyristä.
Maito pastöroidaan Östmanilla ennen toimitusta. Pastörointi on mieto, että luonnollinen maku säilyy. Maitoa ei ole ESL- tai UHT-käsitelty.
![östmans gård](https://i0.wp.com/glassfabriken.fi/wp-content/uploads/2022/03/Ostman-gard-1.jpg?fit=800%2C576&ssl=1)
![haga äggboden](https://i0.wp.com/glassfabriken.fi/wp-content/uploads/2022/03/haga.jpg?fit=500%2C430&ssl=1)
Haga Tilapakkaamo, Närpiö
Kananmunatoimittajamme Hagan Tilapakkaamo Kalaxista sijaitsee vain 5 kilometrin päässä jäätelötehtaalta.
Närpiön Jäätelötehdas ei käytä keinotekoisia emulgointiaineita. Sen sijaan käytämme kananmunia jotka luo kermamaisen koostumuksen. Munankeltuainen sisältää luonnollisesti lesitiiniä, joka sitoo maidon ja kerman sisältävän rasvan ja veden.
“Kanamme kasvatetaan omalla GMO-vapaalla rehullamme. Näin ollen tilamme on luokiteltu täysin GMO-vapaaksi. Munissamme ei myöskään ole väriaineita.”
Maitokolmio-meijeriosuuskunta
Maitokolmio toimittaa jäätelötehtaalle lisäaineetonta ja karrageenitonta kermaa. Matka maitotilalta jäätelötehtaalle tapahtuu 48 tunnin sisällä, voiko olla tuorempaa?
![maitokolmio](https://i0.wp.com/glassfabriken.fi/wp-content/uploads/2022/03/MAITOKOLMIO_lahimaitoleima_musta_2017-1.png?fit=686%2C686&ssl=1)