- Paikallisista raaka-aineista
- Luonnollisia ainesosia ilman lisäaineita
- Käsityöläisjäätelö valmistettu alusta asti
Käsityöläisjäätelö pohjanmaalta Närpiön jäätelötehtaalta
Närpiön Jäätelötehtaalla valmistamme käsityöläisjäätelöä alusta asti. Tuoreella, pohjanmaalaisella maidolla, kermalla ja kananmunilla luomme ennennäkemättömän makuelämyksen. Tuotamme jäätelöä pienissä erissä, mikä antaa makua ja laatua, jota et ole ennen kokenut.
Jäätelö on maustettu luonnollisilla raaka-aineilla, kuten paikallisesti kasvatetuilla mansikoilla ja vadelmilla tai kauniista pohjanmaalaisesta metsästä poimituista mustikoista ja puolukoista.
Käytämme vain luonnollisia ainesosia – ei outouksia. Yksinkertaisesti, ainesosia jotka kestävät päivänvaloa.

Kuningatarkermajäätelö (L, G) – 5000 ml

Suolakinuski -kermajäätelö (G, L) – 5000 ml

Salmiakkikermajäätelö (G, L) – 5000 ml

Rommirusina -kermajäätelö (L, G) – 5000 ml

Raparperikermajäätelö (G, L) – 5000 ml

Polka -kermajäätelö (G, L) – 5000 ml

Pekaanikola -kermajäätelö (G, L) – 5000 ml

Mango-Mandariinikermajäätelö (G, L) – 5000 ml
Närpiön Jäätelötehtaan tuotteita löytyy hyvin varustelluista ruokakaupoista, ravintoloista, kahviloista ja jäätelökioskeista

Haluatko laajentaa valikoimaasi käsityöjäätelöllä tai oletko kuluttaja, joka haluaa löytää tuotteitamme lähikaupastasi? Klikkaa tästä ja lue lisää »
Miten käsityöläisjäätelömme eroaa muista jäätelöistä?
Käsityöjäätelömme eroaa sekä valmistustavassa että käyttämissämme raaka-aineissa.
Käsityöjäätelö valmistetaan pienissä erissä ja käsin meidän jäätelökokeilta. Sekä jäätelömassa että maut valmistetaan puhtaista raaka-aineista Pohjanmaalta omilla tuotantotiloillamme Närpiössä. Käytämme itse kehittämiämme reseptejä saavuttaaksemme juuri oikean maun ja kermaisen koostumuksen.
- Jäätelömme sisältää vähemmän ilmaa ja enemmän makua
- Valmistettu luonnollisista raaka-aineista
- Käsityötuote, valmistettu paikallisista raaka-aineista

Puhtaat ja luonnolliset maut antavat jäätelölle luonteen
Käsityöläistuotannossamme painotetaan puhtaita ja luonnollisia makuja. Ei keinotekoisia maku- tai väriaineita. Valitsemme aina paikallisia raaka-aineita, kun ne ovat saatavilla. Toimiminen Pohjanmaalla mahdollistaa tämän. Täältä löydämme olennaisimmat ainesosat jäätelönvalmistukseen paikallisesti ja alueellisesti. Tämä tarjoaa meille tuoreita raaka-aineita, joita ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja.
Maito ja kerma ovat jäätelön tärkeimmät raaka-aineet. Käyttämämme maito antaa jäätelölle sen erityisen maun. Valmistamme jäätelöä tilamaitosta, joka tulee suoraan Östmanin tilalta Vöyriltä. Maito on pastöroitu mutta ei homogenisoitu, eli mahdollisimman luonnollinen. Kerma tulee Maitokolmio meijeriosuuskunnalta Toholammilta ja se on vapaana karrageenista ja muista lisäaineista.
Kananmunat tekevät jäätelöstä. Munilla on tärkeä rooli perinteisessä kermaisessa jäätelössä. Ne luovat kermaisen ja täyteläisen koostumuksen. Munamme tulevat Haga Gårdspackeriista Närpiöstä, joka kasvattaa kanansa GMO-vapaalla ruoalla.
Olisiko kysyttävää? Haluamme kuulla palautettasi tai vastata kysymyksiisi.
Keitä olemme?
Närpiön Jäätelötehdas Oy on veljesten Magnus ja Mathias Westerlundin perustama perheyritys. Yritys perustettiin syksyllä 2021 ja tuotanto aloitettiin keväällä 2022. Jäätelötehdas sijaitsee osoitteessa Vaasantie 137, noin 1,5 kilometriä Närpiön keskustasta pohjoiseen.
Kuumana kesäpäivänä kesäkuussa 2021, Mathias istuu torilla Närpiön keskustassa ja nauttii paikallisen jäätelökioskin jäätelöä, kun hänellä välähtää:
“Kyl o harmi et Närpiös ei oo ketää joka tekee oikee hyvää jätskiä!“
Tämä ajatus oli kaikki mitä tarvitsimme että asiat rupesivat rullaamaan.
– Voimmeko valmistaa jäätelön kohtuulliseen hintaan, joka on myös parempi kuin nykyiset jäätelöt?
– Kyllä.
– Hyvä. Sitten teemme sen.
Aika ideasta tekoon oli lyhyt. Närpiön Jäätelötehdas Oy merkittiin kaupparekisteriin jo 1.9.2021.
Kolme kuukautta sen jälkeen kun Mathias söi jäätelönsä Närpiön torilla, olivat tehtaan pohjatyöt valmiina, mihin jäätelötehdas pian rakennetaan. Tämä on oikeasti käynnissä.
Mathias, jolla on monen vuoden kokemus ravintola- ja leipomoalalta, nimitetään Jäätelömestariksi ja alkaa luonnostella reseptejä. Jäätelökone ja pastörointikone ovat saapuneet ja kokeillaan erilaisia jäätelötaikinoita ja mausteita. Wow. Tältä jäätelön pitää maistua!
Saamme oivalluksen, että keinotekoisia ainesosia ei tarvitse käyttää; jos käytät tuoreita, paikallisia ja luonnollisia raaka-aineita, saat paljon maukkaamman jäätelön!
Raaka-aineista ei alueella ole pulaa. Närpiössä ja Pohjanmaalla tuotetaan erittäin korkealaatuisia raaka-aineita, jotka sopivat erinomaisesti joko pohjaksi tai mausteeksi jäätelöön!
Valitettavasti emme ole vielä löytäneet Pohjanmaalta paikallisesti tuotettuja vaniljatankoja tai kaakaopapuja. Elämme edelleen toivossa. Pohjanmaalainen yrittäjyys ja elinvoimaisuus tekee kaikesta mahdollisen!
Maaliskuussa 2022, käsityöläistehdas valmistui ja tuotanto alkoi.
Miksi jäätelöä ja miksi Närpiössä?
Maukkaimman jäätelön valmistukseen tarvitaan tarkkuutta ja korkealaatuisia raaka-aineita.
Närpiö on erinomainen paikka käsityöläistehtaalle. Meillä on laadukkaat tuottajat sekä tärkeimmistä raaka-aineista että mausteista, joita tarvitaan maailmanluokan jäätelön valmistamiseen. Voit lukea lisää upeista toimittajistamme!
Meidän ei tarvitse valita paikallisesti, koska se on paikallista – valitsemme paikallisesti, koska raaka-aineet ovat parhaat mahdolliset, mitä voi saada. Mitä luksusta!

