Presentation av glassfabrikens lokala leverantörer
För att tillverka riktigt bra glass behövs de bästa råvarorna. Det finns inga genvägar kring det.
Närpes är ett ypperligt ställe att producera glass på. Vi hittar alla nyckelingredienser för både glassmet och smaksättningar lokalt. Tack vare att våra mejerileverantörer finns så nära kan vi använda oss av vanlig, pastöriserad mjölk och grädde istället för UHT- eller ESL- produkter. Detta gör att mjölken behåller sin naturliga smak.
Såväl mjölk som grädde levereras färsk till oss och därför behöver vi inte inga tillsatsämnen eller stabilisatorer.
Traditionell gårdsmjölk och grädde ger vår glass en karaktäristisk smak.
Östmans Gård, Vörå
Mjölk är basprodukten i glass. Vi köper vår mjölk till glassproduktionen färsk, direkt från Östmans Gård i Vörå.
Mjölken pastöriseras hos Östmans före leverans. Pastöriseringen är mild, vilket behåller mjölkens naturliga smak. Mjölken är inte ESL- eller UHT-behandlad.


Haga Gårdspackeri, Närpes
Vår äggleverantör, Haga Gårdspackeri i Kalax, hittas bara 5 kilometer från glassfabriken.
Närpes Glassfabrik använder inga artificiella emulgatorer. Istället använder vi ägg för att skapa en krämig konsistens på glassen. Äggulan innehåller naturligt ämnet lecitin, vilket binder mjölkfettet och vattnet från mjölken och grädden.
“Våra höns föds upp på vårt egna GMO-fria foder. Därmed klassas vår farm som helt GMO-fri. I våra ägg finns heller inte några färgämnen.”
Malax Bär, Pörtom
Västra Finlands största bärodlingar finns i Pörtom, Närpes, nära gränsen till Malax, Kurikka och Teuva kommuner. Bröderna Lång odlar jordgubbar på ca 50 hektar och hallon på ca 5 hektar.