+358 50 555 8204 | info@glassfabriken.fi

Krossad choklad (Stracciatella) 5000 ml (L, G)

Stracciatellagräddglass på krämig glassbas med laktosfria chokladflisor av inhemska Brunbergs mjölkchoklad. Gluten- och laktosfri.

Beskrivning

Krossad choklad (Stracciatella) 

Krossad choklad är ett italienskt påfund och kallas därutav ibland för Stracciatella (italienska för “små flisor”). Det är en krämig, tung vaniljglass med snabbt smältande tunna små chokladflisor, som försvinner på tungan ungefär som snöflingor. Det ger glassen en mycket njutningsfull effekt. Man får äta långsamt och avslappnat – och smakerna träder fram i intressanta lager. Gluten- och laktosfri.

Skopglass: 5000 ml-förpackningar passar utmärkt för HoReCa-branschens behov. Vi levererar till hela Finland!

INGREDIENSER

Mjölk, grädde (22%), socker, stärkelsesirap, ägg, chokladbitar (mörk choklad 53% [socker, kakaomassa, kakaosmör, kakaopulver med låg fetthalt, sojalecitin, vanilin
arom, salt] rypsolja), mjölkpulver, laktasenzym, förtjockningsmedel (agar agar), vanilj, salt.

Råvarornas ursprung

Mjölk: Gårdsmjölk från Gårds Smak i Kaitsor, Vörå. Mjölkbönderna heter Niklas Östman, Jonas Östman och Filip Östman.

Grädde: Inhemsk, färsk, karragenanfri grädde från Maitokolmios mejeri i Toholampi. Det finns cirka 90 mjölkgårdar, och deras genomsnittliga avstånd till mejeriet är 27 km. Mejeriområdet omfattar Toholampi, Sievi, Lestijärvi, Kannus, Kalajoki, Karleby (Ullava, Lohtaja), Nivala och Haapajärvi.

Ägg: Gårdsägg från Haga Gård i Kalax, Närpes, endast 5 km från glassfabriken. Hönsen får GMO-fritt foder som bonden odlat själv. Äggproducenten heter Björn Haga.

Choklad: 100% inhemsk choklad från Brunbergs anrika chokladfabrik i Borgå.

NÄRINGSVÄRDE

NÄRINGSVÄRDE/RAVINTOARVO…………………………….100G
energi/energiaa……………………………………..248 Kcal / 1037 kJ
fett/rasvaa……………………………………………………………………12,6g
varav mättat fett/joista tyydyttyneitä rasvoja…………5,8g
kolhydrater/hiilihydraatit………………………………………….29,4g
varav socker/joista sokereita…………………………………….20,5g
protein/proteiinit………………………………………………………..5,4g
salt/suola………………………………………………………………………0,2g